Bij Vriendendiensten vind je allerlei herstelcursussen, -activiteiten en lotgenotengroepen. Hierbij gaat het niet over 'genezing', maar over het ontdekken van mogelijkheden voor een vervullend leven ondanks (beginnende) mentale klachten of een psychische kwetsbaarheid. Of weer omhoog klimmen na een moeilijke periode. Door contact te hebben met lotgenoten en ervaringsdeskundigen ervaren mensen steun, herkenning, erkenning en hoop. Ieders verhaal en kwetsbaarheid mag er zijn, maar de focus ligt vooral op wat helpt. Hierdoor leren mensen met en van elkaar.

Herstel Netwerk 

In ons 'Herstel Netwerk' bundelen we alle herstelcursussen en -activiteiten in de regio. Inwoners uit de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst kunnen hier kosteloos aan deelnemen. Dit regionale Herstel Netwerk is een samenwerking tussen ervaringsdeskundigen van Vriendendiensten, Dimence, RIBW Overijssel, IrisZorg en Tactus. 

Meer weten?

We gaan graag met je in gesprek over de verschillende mogelijkheden. Samen zoeken we naar wat passend is voor jou. Dus wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via 0570 - 61 25 15 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of app met 06 - 13 95 80 35. 

In onze folder vind je een overzicht van alle herstelcursussen en lotgenotengroepen die er zijn. 

Folder Herstel Netwerk 

We organiseren ook regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten. Die vind je in onze agenda.

Agenda

 

 

Van bezoeker naar trainer: Rolf en Patricia geven nu zelf herstelcursussen

Rolf en Patricia hebben ervaren wat voor kansen en mogelijkheden binnen een zelfregiecentrum te vinden zijn. Ze volgden eerst een herstelcursus en zijn daarna opgeleid om zélf herstelcursussen te geven. Nu helpen ze anderen vooruit.

“Herstelcursussen geven hoop, en ik spreek uit ervaring.” 

Handvatten bedenken en gebruiken

Herstel“Ik heb inmiddels meerdere cursussen gevolgd”, vertelt Rolf. “Hier heb ik geleerd om handvatten zelf te bedenken en te gebruiken voor als het even minder met mij gaat of dreigt te gaan. Het gaat dan niet om algemene tips, maar om concrete acties die voor mij de beste zijn. Het is voor mij bijvoorbeeld goed om in beweging te komen als het minder met me gaat. Dus wél hulp vragen en onder de mensen blijven. In plaats van de gordijnen sluiten en me terugtrekken, zoals ik eerder deed. De cursussen hebben me geholpen om mijn keuzes helder te krijgen en om hier vervolgens ook iets mee te doen.”

Hoop

“Herstelcursussen, -activiteiten en lotgenotengroepen gaan niet uit van een boekje of een theorie”, vertelt Patricia. “We gaan juist uit van dat wat voor iemand werkt en mogelijk ook anderen kan helpen. Vanuit deze gedeelde kennis kan iemand zijn of haar persoonlijke handleiding samenstellen. Het is niet aan ons om die handleiding vervolgens te beoordelen. Wij hebben geen checklist of vaststaande ideeën over wat goed of slecht voor iemand is. Dat wat voor iemand werkt, is wat telt.”  

Lees meer 

Heb je een vraag?
Neem dan contact op