Zit je met je handen in het haar? Stapelen de brieven zich op? Word je van het kastje naar de muur gestuurd? Of loop je vast en wil je dat iemand met je meedenkt over wat je nu kunt doen? Dan is onze onafhankelijke ggz-cliëntondersteuning wat voor jou. We gaan naast jou staan en bespreken samen de mogelijkheden. Júist als je het even niet meer weet.

Laagdrempelig

Wij ondersteunen mensen met mentale klachten, een psychische kwetsbaarheid of psychosociale problemen die 17 jaar of ouder zijn. Dat doen we in gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte en Voorst. Iedereen kan hier kosteloos gebruik van maken. Je hebt geen doorverwijzing of indicatie nodig en je betaalt ook geen eigen bijdrage.

Professioneel, onafhankelijk en (ggz-)gespecialiseerd

Onze professionele, onafhankelijke cliëntondersteuners zoeken met jou naar passende oplossingen. We doen het samen, maar we kunnen het soms ook tijdelijk uit handen nemen als dat nodig is. We kennen de weg en de mogelijkheden in het sociaal domein, de ggz en we hebben kennis van wet- en regelgeving. En door onze jarenlange ervaring weten we dat luisteren belangrijk is, zodat we samen de juiste oplossingen vinden. Wij nemen de tijd voor jou en jouw verhaal.

Wat is jouw vraag?

Wij ondersteunen jou zodat je je daarna weer zelf staande kunt houden in de samenleving. Samen onderzoeken we wat je vraag of probleem precies is. We geven informatie, advies en/of praktische ondersteuning op alle levensgebieden. Denk aan werk, daginvulling, financiën, wonen, zorg, vervoer, vrije tijd, onderwijs en sociale contacten. We kunnen er op drie manieren voor je zijn:

  • Wegwijzer: hier gaat het om vraagverheldering, informatie, advies en verwijzing. We brengen met jou de situatie in beeld, formuleren samen de hulpvraag en zoeken naar mogelijkheden binnen de lokale en regionale sociale kaart en/of de ggz. We wijzen jou de weg en lopen mee totdat je op de juiste plek en bij de juiste persoon bent aangekomen.
  • Ondersteuner: we geven kortdurende, praktische ondersteuning op alle levensgebieden om samen met jou je leven (weer) op orde te brengen. En als er (langdurige) hulp nodig is, ondersteunen we je bij het vinden en regelen hiervan.
  • Belangenbehartiger: we kunnen ook ondersteuning geven bij juridische en vaak complexe vraagstukken. Zoals een formele aanvraag of afwijzing, verduidelijking van de situatie en zo nodig ondersteuning bij het maken van bezwaar, klacht of beroep.

Neem contact op

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem contact op. Je bereikt ons via 0570 - 60 00 56 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cliëntondersteuner Maaike was een goede match voor mij. Samen gingen we bij mij thuis om tafel om te kijken op welke levensgebieden ze me kon helpen. Dat was op bijna ieder gebied, want ik had al zo lang niet goed voor mezelf gezorgd.

Annika

Blij met cliëntondersteuning

Heb je een vraag?
Neem dan contact op